Compositiefonds

Ik ben er ontzettend blij mee dat vrienden en liefhebbers van mijn werk een "Compositiefonds Dirk Zwart" in het leven hebben geroepen. Ik componeer m'n hele leven al en zou er ook zonder dit fonds nooit helemaal mee opgehouden zijn, maar ben wel regelmatig moedeloos geweest over het gebrek aan financiële vergoeding ervoor. Na de afwijzing van een subsidie-aanvraag voor mijn Jona-oratorium, eind 2014, zonk de moed me echt in de schoenen en had ik de neiging de lier aan de wilgen te hangen. Toen is het plan geboren voor het instellen van een compositiefonds, waaruit mijn componeerwerk ondersteund kan worden. Dat gebeurt enerzijds door het vormen van een groep donateurs, anderzijds door subsidies aan te vragen bij fondsen en stichtingen, al of niet voor specifieke projecten. Het Compositiefonds heeft ook tot de doel te helpen met het vergroten van de bekendheid van mijn werk en de verspreiding ervan, door het ondersteunen van lieddagen en evenementen rond mijn werk.

U kunt donateur worden van het Compositiefonds op 3 verschillende manieren:

- U kunt lid worden van de ‘Kerkmuzikale club van 100’, bestaande uit mensen die bereid zijn om jaarlijks € 100,- te doneren.
- U kunt donateur worden door het jaarlijks schenken van een kleinere bijdrage.
- U kunt het fonds steunen met het overmaken van een incidentele gift.

Helaas zijn giften niet fiscaal aftrekbaar, omdat de stichting geen aanspraak kan maken op een ANBI-status.

Deelnemers aan de ‘Club van 100’ krijgen mijn nieuwe cd’s gratis toegezonden, ontvangen desgewenst vrijkaarten voor evt. concerten, en worden op de hoogte gehouden van relevante informatie rond mijn componeerwerk. Dat laatste is ook het geval wanneer u donateur wordt voor een lager bedrag.

Wilt u meedoen? U kunt een donatie overmaken op IBAN NL55 RABO 0307 0514 98, t.n.v. St. Compositiefonds Dirk Zwart. Nadere informatie is verkrijgbaar bij de secretaresse Antoinette Jaspers-Bakker via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Bestuur:

P.A. van Dongen (voorzitter)
mevr. A. Jaspers-Bakker (secretaresse)
mevr. C. Simpelaar-Mulder (penningmeesteresse)