Compositiefonds

Ik ben er ontzettend blij mee dat vrienden en liefhebbers van mijn werk een "Compositiefonds Dirk Zwart" in het leven hebben geroepen. Ik componeer m'n hele leven al en zou er ook zonder dit fonds nooit helemaal mee opgehouden zijn, maar ben wel regelmatig moedeloos geweest over het gebrek aan financiële vergoeding ervoor. Na de afwijzing van een subsidie-aanvraag voor mijn Jona-oratorium, eind 2014, zonk de moed me echt in de schoenen en had ik de neiging de lier aan de wilgen te hangen. Toen is het plan geboren voor het instellen van een compositiefonds, waaruit mijn componeerwerk ondersteund kan worden. Dat gebeurt enerzijds door het vormen van een groep donateurs, anderzijds door subsidies aan te vragen bij fondsen en stichtingen voor specifieke projecten. Het Compositiefonds heeft ook tot de doel te helpen met het vergroten van de bekendheid van mijn werk en de verspreiding ervan, door het ondersteunen van lied- en/of scratchdagen en evenementen rond mijn werk.

U kunt het fonds steunen op twee manieren:
- U helpt ons vooral door donateur te worden voor een vast bedrag per jaar.
Alle donateurs ontvangen de speciale promotie-cd "Dirk Zwart - componist van kerkmuziek", waarop een selectie van mijn werk te horen is en waarop ook het radio-portret is opgenomen dat de NCRV in 2013 van mij heeft gemaakt. Daarnaast worden donateurs per email door het Compositiefonds op de hoogte gehouden van mijn componeerwerk en uitvoeringen van mijn muziek. U kunt donateur worden met ieder gewenst bedrag. Maar wordt u donateur voor € 75,- of meer per jaar, dan krijgt u bovendien korting op nieuwe cd-uitgaven, op toegangskaarten voor concerten en op activiteiten van het fonds.
- Uiteraard zijn we ook blij met een eenmalige gift!

Wilt u meedoen? Maak uw donatie over op IBAN nr NL55 RABO 0307 0514 98, t.n.v. St. Compositiefonds Dirk Zwart, en geef uw naam en adresgegevens door via email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Wilt u ook vermelden of het om een eenmalige gift gaat, of om een (tot wederopzegging) jaarlijks doorlopend donateurschap?

Bestuur:

Bart Nitrauw (voorzitter)
Antoinette Jaspers-Bakker (secretaresse)
Koos Mechielsen (penningmeester)